Beheersbaarheid van brand
Veiligheid voorop

Beheersbaarheid van brand

Beheersbaarheid van brand

Ter voorkoming van uitbreiding van brand, dient een gebouw te worden ingedeeld in één of meerdere brandcompartimenten. Het Bouwbesluit schrijft voor dat een brandcompartiment maximaal 1.000 m² (2.500 m² voor een industriefunctie) groot mag zijn. In veel situaties zijn grotere brandcompartimenten wenselijk.

De NEN 6060 geeft voor het aspect beheersbaarheid van brand een aantal gestandaardiseerde maatregelen waarmee kan worden voldaan aan de beperking van uitbreiding van brand, zodat grote brand­compartimenten toch mogelijk zijn. Wij onderzoeken uw gewenste of bestaande grote brand­compartimenten aan de hand van de NEN 6060.

De toetsing NEN 6060 is gebaseerd op de aanwezige vuurbelasting. Hiermee kan worden bepaald welke aanvullende voorzieningen getroffen moeten worden om alsnog een groter brandcompartiment te mogen realiseren. De maatregelen (zoals bijv.; brandscheidingen, Rook- en Warmteafvoerinstallatie, Brandmeldinstallatie en Sprinklerinstallatie) in NEN 6060 tonen aan dat een gelijkwaardige mate van veiligheid wordt gerealiseerd, als bedoeld in het Bouwbesluit 2012.

De voordelen zijn o.a.:

  • Brandveiligheidsvoorzieningen optimaal afgestemd op het beoogde gebruik.
  • Besparen op de (ver)bouwkosten.
  • Minder hinder van bouwkundige brandscheidingen.

Wilt u uw brandcompartimentsomvang toetsen aan NEN 6060? Onze brandveiligheidsexperts zijn u graag van dienst!

Neem contact op:

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

  • Wettelijk toetskader
  • Veilig
  • Vraag het de experts!
Boudewijn Dijkstra
Vragen?
Ik help u graag verder.
0515-429782
Bezig met laden