image/svg+xml background Layer 1 Frisse scholen
Een comfortabele, gezonde school

Frisse Scholen

Frisse scholen

Om het binnenklimaat van scholen optimaal te houden voor gezondheid, leerprestaties en algemeen functioneren van leerlingen en onderwijzend personeel is het Programma van eisen - Frisse scholen ontwikkeld als leidraad. 

Binnen het Programma van eisen - Frisse scholen worden eisen gesteld voor een vijftal thema's:

  • Energie
  • Lucht
  • Temperatuur
  • Licht
  • Geluid

Binnen al deze thema's heeft Adviesbureau Sijperda-Hardy de benodigde kennis in huis om u te voorzien van een gedegen advies.
Daarnaast heeft Adviesbureau Sijperda-Hardy reeds voor meer dan 180 scholen het advieswerk gedaan. Dit geeft naast benodigde kennis ook ruim voldoende ervaring om u uitstekend van dienst te kunnen zijn met het implementeren van het Programma van eisen - Frisse scholen.

Veel gebruikte stappen hierin zijn:

Specifieke uitkering ventilatie in scholen (SUVIS)

Met de huidige COVID-19 problematiek is ventilatie een belangrijk item geworden. Om ventilatie in bestaande panden te verbeteren is de SUVIS regeling in het leven geroepen om gemeenten financiëel bij te staan bij het verbeteren van het binnenklimaat.

De specifieke uitkering betreft maximaal 30% van de totale kosten tot maximaal € 1.000.000,- per project voor de verbetering van het binnenklimaat en is afhankelijk van het aantal leerlingen per schoolgebouw. Uiteraard kan Adviesbureau Sijperda-Hardy u helpen met advieswerk hoe de ventilatie van scholen in uw gemeente te verbeteren.

De SUVIS-subsidieregeling liep t/m april 2022. Heeft u beschikking gekregen, dan zijn we u graag van dienst voor het maken van het ontwerp en begeleidinging tijdens de uitvoering.

Een energiezuinig en comfortabel schoolgebouw? Vraag Adviesbureau Sijperda-Hardy!

Neem contact op:

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

  • 180+ scholen ervaring
  • In-house kennis voor de thema's
  • Comfort op 1
Geert Hobma
Vragen?
Ik help u graag verder.
0515-429778
Bezig met laden