duurzaam
U ook?

Duurzaam

Duurzaam

De keuze voor duurzame installatietechniek lijkt zo simpel. U wilt een groene uitstraling, bewust bezig zijn met het milieu dus u maakt de keuzes die daarbij horen. De praktijk is echter ingewikkelder. De wet- en regelgeving wordt strenger, de mogelijkheden en toepassingen geavanceerder en daardoor de bouwkundige uitdagingen groter. En hoe haalt u maximaal voordeel uit de vele fiscale- en subsidiemogelijkheden?

Daarom is duurzaamheidsadvisering een belangrijk onderdeel van de dienstverlening van adviesbureau Sijperda-Hardy. Duurzaamheid lijkt een trend. Maar wel een blijvende! Hoe breng je die in de praktijk?

Wanneer is er echt sprake van duurzaamheid, als de eisen voor bijvoorbeeld energiezuinigheid alsmaar strenger worden? Verder denken dan bestaande technieken en het bedenken van slimme (technische) combinaties zijn voorbeelden om nieuwbouw- en renovatieprojecten nog energiezuiniger (en dus duurzamer) te ontwerpen dan de huidige regelgeving voorschrijft.

Met name bij renovaties zijn er enorme verbeteringen te behalen. Door het bestaande pand te renoveren in plaats van nieuw te bouwen, wordt de eerste stap naar een duurzaam gebouw al gerealiseerd. De volgende stappen zijn het verlagen van de energiebehoefte en het toepassen van efficiënte technieken. Met de detailmethodiek kan tevens de netto warmtevraag van nul op de meter woningen berekent worden. Voor het afmelden van energieprestatievergoeding (EPV) is een netto warmtevraagrapportage verplicht.

Op het gebied van duurzaamheid en duurzame technieken kunnen wij u van dienst zijn met de volgende dienstverlening:

Actueel
Ontvang de nieuwsbrief:
Duurzaamheid
  • Duurzaamheid een trend?

    Door duurzame keuzes te maken toont u uw verantwoordelijkheid voor onze leefomgeving
  • Duurzaamheidspecialisten

    Wij weten de weg in het woud van wetten, regels en duurzaamheidsinnovaties
  • Pragmatisch en efficiĆ«nt

    De passende duurzaamheidskeuzes voor iedere organisatie

De locaties van onze projecten

bekijk volledige kaart
Bezig met laden