(Bijna) energieneutraal bouwen
De toekomst

Energieneutraal bouwen

‘Near zero energy buildings’: (bijna) energieneutraal bouwen heeft de toekomst. In de komende jaren gaat Nederland steeds energiezuiniger bouwen, tot (bijna) energieneutraal in 2020. Dat is Europees en landelijk afgesproken. Voor nieuwe overheidsgebouwen geldt deze regel nu al, met het doel om als overheid een voorbeeldfunctie te vervullen.

Door een integratie van moderne technieken en installaties is het mogelijk om tot een optimale oplossing te komen. Adviesbureau Sijperda-Hardy is op de hoogte van alle noviteiten en anticipeert optimaal op de nieuwste ontwikkelingen rond energieneutraal bouwen.

In het algemeen betekent energieneutraal bouwen dat in een gebouw het energiegebruik door fossiele brandstoffen wordt gecompenseerd door ter plaatse geproduceerde duurzame energie. Energieneutraal betekent dus niet dat er geen fossiele brandstoffen worden gebruikt. Landelijk is afgesproken dat een volledig energieneutraal gebouw een EPC = 0 heeft.

Dit betekent dat het gebouwgebonden energiegebruik met duurzame opwekking, zoals pv-panelen, zal worden gecompenseerd. Er is echter nog steeds sprake van energiegebruik in het gebouw, onder andere door transport- en losse in het gebouw aanwezige apparatuur, die wordt gebruikt voor de diverse bedrijfsprocessen (zoals ICT e.d.).

Gebouwen waar dit energiegebruik eveneens door duurzame opwekking op eigen terrein wordt gecompenseerd, worden ‘nul-op-de-meter’ gebouwen genoemd. 

Adviesbureau Sijperda-Hardy heeft al vele (bijna) energieneutrale projecten opgeleverd. Mogen wij ook u advies uitbrengen?

 

  • Bewust en duurzaam
  • Optimaal subsidiegebruik
  • Ultieme besparingen
Klaas Brandsma
Vragen?
Ik help u graag verder.
0515-429787
Bezig met laden