Nieuws
Nieuw gemeentehuis voor nieuwe gemeente Waadhoeke

De gemeente Waadhoeke is één van de nieuwste gemeenten in Nederland. Waadhoeke, prachtig gelegen in het noordwesten van de provincie Fryslân, heeft ongeveer 46.000 inwoners die wonen in ± 41 stadjes, dorpen en buurtschappen. 
Het is ontstaan vanuit een fusie van de voormalige gemeenten Franekeradeel, het Bildt, Menaldumadeel en vier dorpen van de voormalige gemeente Littenseradeel. De naam verwijst naar de Waddenzee, die grenst aan een deel van Waadhoeke. 

Het voormalige gemeentekantoor van de gemeente Franekeradeel in elfstedenstad Franeker is nu het kloppend hart van de Waadhoeke. Na een grondige verbouwing, waarbij onder andere een nieuwe raadszaal (tevens trouwzaal) is aangebouwd, is het gemeentehuis inmiddels in gebruik genomen en biedt het plaats aan ± 200 medewerkers. Een ruimtelijk, licht en open gebouw met weinig muren, flexibele werkplekken en een grote gastvrije bezoekersruimte.

Huisvesting in het kader van het concept ‘anders werken’ met aandacht voor de kwaliteit van de werkomgeving. Frisse, aangename werkplekken. Gebruik van natuurtinten, transparant, open en overzichtelijk. Modern maar toch sfeervol. Veel aandacht voor duurzaamheid. Bureau Noordpeil uit Sneek ontwierp de groene buitenruimte waarin het gemeentehuis is gesitueerd.

Ons aandeel was advies voor de werktuigkundige en elektrotechnische installaties en begeleiding van de implementatie. Het gehele pand is voorzien van een Vast opgesteld Brandblus en Beheerssysteem (VBB-systeem) in de vorm van een watermistinstallatie.

Projectpartners: Lindhorst huisvestingadviseurs, van Manen en Zwart architecten, Jorritsma Bouw, van der Weert installatietechniek. Coördinatie namens Sijperda-Hardy: Jan Canninga.

Bezig met laden