Brede school Zoeterwoude-Dorp

Zoeterwoude

’Frisse scholen klasse B’
Opdrachtgever:
Gemeente Zoeterwoude
Disciplines:
Installatietechniek, Bouwfysica, Duurzaam, BENG

Kenmerken:

Het project Brede school Zoeterwoude-Dorp maakt onderdeel uit van het project Bloemenweide Noord. De brede school wordt gebouwd op de locatie van de huidige Emmaushof in Zoeterwoude-Dorp.
In de brede school zijn de drie basisscholen De Westwoud, Klaverweide en OBS Corbulo, de voorzieningen van Stichting Kinderopvang Zoeterwoude (SKZ), de bibliotheek Rijn en Venen en het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) gehuisvest. De drie basisscholen zijn gefuseerd tot één school. In de brede school is de samenwerking tussen school, kinderopvang, bibliotheek en CJG geïntensiviseerd.

Totaal bvo: 2.890 m2.

Bijzonderheden:

Het gebouw is gerealiseerd conform Frisse Scholen Klasse B. De school beschikt over een laag temperatuur verwarming- en hoog temperatuur koelsysteem wat gerealiseerd wordt met een duurzaam aardwarmtesysteem in combinatie met een warmtepomp. De groepsruimten worden van verse buitenlucht voorzien door een CO2 gestuurd toerengeregeld balansventilatiesysteem. Uiteraard is de luchtbehandelingkast voorzien van een warmteterugwinsysteem middels een regeneratief warmtewiel. De armaturen in groepsruimten en kantoorachtige ruimten zijn voorzien van daglichtafhankelijke regeling. het gehele gebouw is voorzien van LED verlichting. De verlichting wordt geschakeld middels bewegingsmelders en aanwezigheidsdetectie. Het dak is voorzien van zonnepanelen.

Abe Sijperda
Vragen?
Ik help u graag verder.
06 24946202
Bezig met laden