CBS De Regenboog

Bedum

’Frisse scholen klasse B’
Opdrachtgever:
Gemeente Bedum
Disciplines:
Installatietechniek, Bouwfysica, Brandveiligheid, Duurzaam

Kenmerken:

De Regenboog is deels bouwkundig versterkt, deels nieuwbouw.

De Regenboog in Bedum is een rijksmonument. Het monumentale deel is in de oude stijl gebleven tijdens de versterking en verduurzaming. De aanbouw is vervangen door nieuwbouw en samengevoegd met het monumentale deel. Uiteraard zijn het monumentale pand en de nieuwbouw geheel aardbevingsbestendig gemaakt. De kinderen zijn tijdens de bouw een jaar in een tijdelijke school ondergebracht. Sinds oktober 2019 krijgen ze les in de vernieuwde school. Het totale bruto vloeroppervlak van CBS Regenboog bedraagt circa 2.465 m². Tevens is er aandacht besteed aan duurzaamheid om zo een energiezuinig en toekomstbestendig schoolgebouw te realiseren.

Bijzonderheden:

Bij CBS De Regenboog zijn nagenoeg alle installaties vervangen. De bouwfysische uitgangspunten alsmede de installatietechnische ontwerpcriteria zijn grotendeels overeenkomstig Frisse Scholen klasse B.

De warmteopwekking wordt gerealiseerd door middel van een luchtwarmtepomp, welke op het platte dak van de nieuwbouw is gepositioneerd. Voor het realiseren van een comfortabel binnenklimaat (temperatuur en ventilatie) wordt gebruik gemaakt van een energiezuinige Climotion installatie welke is gebaseerd op het BaOpt principe.
Voor de verlichting is energiezuinige dimbare LED verlichting toegepast in combinatie met aanwezigheid- en daglichtregeling. Voor hedendaags en toekomstig computergebruik is de school voorzien van een geheel nieuw datanetwerk inclusief Wifi dekking.
Grootste uitdaging bij dit project was om een "gelijkwaardig" comfortgevoel in de nieuwbouw en oudbouw te realiseren.

Abe Sijperda
Vragen?
Ik help u graag verder.
06 24946202
Bezig met laden