IKC Tijstroom

Zaandam

’FRISSE SCHOLEN KLASSE B’
Opdrachtgever:
Gemeente Zaanstad
Disciplines:
Installatietechniek, Bouwfysica, Brandveiligheid, Duurzaam

Kenmerken:

IKC Tijstroom in Zaandam is een onderwijsvoorziening voor speciaal basisonderwijs, met een netwerk van onderwijs- en ondersteuningsspecialisten die basisscholen ondersteunen. Partners werken samen als integraal kindcentrum.
Stichitn Kram voert handelingsgerichte diagnostiek uit en biedt behandeling op maat voor kinderen en hun gezin bij ontwikkelings- en opvoedingsstagnaties. De stichting ondersteunt ook de leerkracht en participeert in het ondersteuningsteam van IKC Tijstroom. 
Tinteltuin biedt buitenschoolse opvang 'plus' voor kinderen uit de gehele Zaanstreek. Jongere kinderen vanaf twee jaar (tot 6 jaar) kunnen naar Spirit: een medisch kinderdagverblijf.
Verder participeert de Schoolbegeleidingsdienst Zaanstreek Waterland in het gebouw. Deze jeugdhulporganisatie biedt therapie voor kinderen met diverse problemen op locatie en organiseert ook crisisopvang. 
In het gebouw bevindt zich tevens het Sociaal Wijkteam.

Totaal bvo: 1.800 m2.

Bijzonderheden:

Het kindcentrum is gerealiseerd conform Frisse Scholen Klasse B. Het gebouw is voorzien van een lucht/water warmtepomp, laagtemperatuur verwarming, CO2 regeling en daglichttoetreding.

Abe Sijperda
Vragen?
Ik help u graag verder.
06 24946202
Bezig met laden