Verpleeghuis Neibertilla

Drachten

’Verpleeghuis "Nieuwe Stijl"’
Opdrachtgever:
Stichting ZuidOostZorg
Disciplines:
Installatietechniek, Bouwfysica, Brandveiligheid

Kenmerken:

Verpleeghuis "Nieuwe Stijl" met 1½ lijns centrum voor huisartsen, tandarts, apotheker, orthopedische hulpdienst etc. Bouwdeel D bestaat ui 72 PG plaatsen verdeeld onder 8 wooneenheden met 9 bewoners.

In 2011 is gestart met de verbouw en nieuwbouw van het expertisecentrum. Ruime eenpersoonskamers met eigen sanitair voor cliënten zijn het uitgangspunt van de nieuwbouw. De bewoners hebben de beschikking over drie soorten appartementen van 20 tot 30 m2 en diverse lounges en eetruimtes. Daarnaast komen er loungesruimtes voor de cliënt om zich samen met de familie terug te kunnen trekken. In het  hart van het gebouw zijn rondom de entreehal de cliëntvoorzieningen zoals het restaurant, winkels, multifunctionele ruimtes, poliklinieken en de therapie- en oefenzaal geconcentreerd.
Begin 2012 volgde de renovatie van een klein deel van het oude complex. Daarna ging een volgend deel tegen de vlakte om plaats te maken voor nieuwbouw, welke in december 2012 werd opgeleverd. Tenslotte wordt een laatste vleugel opgeleverd.

Totaal 18.700 m2 bvo.

Bijzonderheden:

Toepassing laagtemperatuur verwarming en hoogtemperatuur koeling. Volledige domotica t.b.v. zorgverstrekking.

Abe Sijperda
Vragen?
Ik help u graag verder.
06 24946202
Bezig met laden