image/svg+xml background Layer 1 BIM
Building Information Modelling

BIM

BIM is een werkmethodiek waarbij in een 3D Bouw Informatie Model (BIM) integraal wordt samengewerkt door diverse disciplines in de bouwsector.

Een BIM-model is een gedeelde kennisbron met informatie over het gebouw dat dient als een betrouwbare basis voor het nemen van besluiten tijdens de gehele levenscyclus van het project. Van het eerste ontwerp, gedurende de bouw, tijdens het beheer tot de sloop van het gebouw.

Een uitgangspunt van BIM is dat verschillende partijen en teams samenwerken in verschillende fasen van de levenscyclus van het gebouw waarbij het aanleveren, ophalen en bewerken van de informatie in het BIM dient als ondersteuning en faciliteren van de rollen van de diverse belanghebbenden.

BIM is daarom dé oplossing die ervoor zorgt dat alle relevante informatie tijdens een bouwproject wordt opgeslagen, vanaf de ontwerp- tot aan de beheerfase, en gebruikt en beheerd worden in een digitaal 3D gebouwmodel. Alle partijen die betrokken zijn bij het bouwproces hebben toegang tot dezelfde informatie en zijn continu op de hoogte van de actuele status en eventuele wijzigingen.

BIM is hét platform om ontwerp- en bouwfouten te verminderen en aldus faalkosten te reduceren. Bewezen is dat BIM bouwkosten verlaagt en zorgt voor een kortere bouwtijd.

Een BIM model is altijd up-to-date en consistent. Bovendien wordt de coördinatie veel efficiënter. Uiteraard zijn inhoudelijke koppelingen mogelijk met planningssoftware, calculatie, sterkteberekeningen en diverse state-of-the-art visualisatietoepassingen.

Adviesbureau Sijperda-Hardy: dé BIM-experts!

Actueel
Ontvang de nieuwsbrief:
BIM bij adviesbureau Sijperda Hardy
  • Virtueel

    BIM is een digitale representatie van alle fysieke en functionele kenmerken van een gebouw
  • 3D

    De kern van het BIM is een 3D-model
  • EfficiĆ«nt

    Alle partijen die bij het bouwproces betrokken zijn, werken met dezelfde informatie
+31 515 429777

De locaties van onze projecten

bekijk volledige kaart
Bezig met laden