image/svg+xml background Layer 1 BIM in de installatiebranche
Onmisbaar bij elk project

Virtueel inzicht met concreet resultaat

Net als in de ons omringende landen is BIM inmiddels een harde eis voor veel projecten. Dat is geen wonder. Door te werken met 3D-modellen van verschillende disciplines, wordt virtueel sneller inzichtelijk hoe het pand er als eindproduct uit komt te zien en is het gehele proces beter onder controle te houden.

Voor de klant is een 3D doorgaans veel makkelijker te interpreteren dan een 2D-tekening. Ook voor afbouwers is een compleet model, dat bijvoorbeeld laat zien waar de constructiekolommen staan en waar de installatieleidingen lopen, van belang. Al met al geeft BIM dus meer inzicht voor alle bouwpartners.

De informatie uit het 3D gebouwmodel biedt tijdens de bouw veel toegevoegde waarde voor installateurs. Zowel bij het tekenen en ontwerpen van installaties, als bij het maken van de benodigde berekeningen biedt de informatie uit het BIM-model aanzienlijke meerwaarde.

Bijvoorbeeld koellast- of warmteverliesberekeningen in relatie tot de bouwfysiche gegevens die in het model beschikbaar zijn. Maar ook de actuele informatie omtrent hoeveelheden en materialen leidt tot het sneller en goedkoper kunnen ontwerpen en produceren.

Adviesbureau Sijperda-Hardy ziet de voordelen van BIM en zet volledig in op Building Information Modelling. Neem contact op!

Neem contact op:

Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op!

  • Een must voor de meeste projecten
  • Duidelijkheid voor alle bouwpartners
  • Handleiding voor installateurs
Abe Sijperda
Vragen?
Ik help u graag verder.
06 24946202
Bezig met laden